KOMPLE TAŞIMACILIK
Karayolu komple taşımacılık hizmetinde, müşterilerin istekleri ön planda tutularak, her çeşit ürünün hacmine göre komple veya parsiyel taşıma seçenekleri sunulmaktadır. Taşıma işleminin ve sürecinin en sağlıklı şekilde gerçekleşebilmesi için gerekmesi durumunda yükleme alanları temin edilmektedir. Taşınması gereken tek bir ürünün yanı sıra, birden fazla ürünün taşıması da karayolu taşımacılık hizmetleri dahilinde gerçekleştirilmektedir.
İthalat ve ihracat yüklerinin tam zamanında ve güvenli bir biçimde taşınması için karayolu komple taşımacılığı oldukça etkili bir yöntemdir. Bu sayede belirtilen zamanda sevkini gerçekleştirmek istediğiniz yüklerin yerine ulaşması sağlanmaktadır. Ayrıca bu sistem sayesinde farklı taşımacılık alternatifleri ile hızlı bir şekilde ulaşması gereken yüklerin de sevkiyat işlemi gerçekleştirilmektedir.
Karayolu Komple Taşımacılık Hizmetinin Avantajları
Yük taşımacılığı esnasında, yüklerin aktarmasız bir şekilde ulaşımının sağlanması, taşıma kapasitesi, güzergah seçiminde esneklik tanıması ve belli mesafelerdeki yerlere çok hızlı ulaşım gibi kolaylıkların olduğu karayolu taşımacılığının pek çok avantajı vardır. Bunlar şu şekilde sıralanabilir;
- Yükün taşınacağı yere hızlıca gidebilmesi ve yükün hacmine göre uygun aracın kolaylıkla bulunabilme imkanı tanıması.
- Diğer taşıma türlerine göre oldukça hızlı olması.
- Uygun koşulların bulunması durumunda karayolu komple taşımacılık hizmetinin kesintiye uğramadan devam edebilmesi.
- Taşıma sırasında aracılar çok az olduğu veya hiç olmadığı için taşıma işlemi gerçekleştirilen yükün kaybolma ihtimali yok denecek kadar azdır.
- Karayolu komple taşımacılığı 7 gün 24 saat hizmet veren bir taşıma yöntemidir.
- Karayolu komple taşımacılığı esnasında güzergah çeşitlendirilebilir ve birden fazla adrese teslimat gerçekleştirilebilir.
- Kapasite anlamında esneklik sağlayan bu yöntemde kg dışında farklı ağırlık birimlerinde katı, sıvı veya gaz maddelerin taşınma işlemi de gerçekleştirilebilir.
Karayolu Komple Taşımacılığında Yükleme Planı
Ürünün katı, sıvı veya gaz olması gibi yapısal özelliklerinin tespitinden sonra en, boy, yükseklik gibi hacimsel özellikler ele alınarak aracın taşıma kapasitesinin belirlenmesi yapılır. Ardından mevcut ürünün üzerine başka bir ürünün konulup konulmamasına izin durumu değerlendirilmesi yapılmaktadır. Ürün konulmasına verilen izin talep edilen ücreti düşürmektedir. Sevkiyat esnasında müşteri, tedarikçi önceliğinin sunulması gidilcek rotanın çizilmesi açısından elzemdir. Ürüne ve ambalaja dair en, boy, yükseklik gibi özelliklerin belirlenmesi palet ve kutu ücretlerinin hesaplanmasının ardından sevkiyata hazır olunmaktadır.
Karayolu Komple Taşımacılığında Kullanılan Belgeler
Tüm yük taşıma işlemlerinde olduğu gibi, karayolu komple taşımacılık hizmeti esnasında da bazı belgelerin bulunması gerekmektedir. Bunlar şu şekilde sıralanabilir;
- CMR Belgesi
- Nakliyeci Makbuzu
- Tır Karnesi
- Paket Postası Makbuzu
- FİATA Teselüm Belgeleri
Başlıca Karayolu Taşımacılı Yaptığımız Ülkeler
– Ukrayna Nakliye
– BelarusNakliye
– Rusya Nakliye
– Moldova Nakliye
– Kazakistan Nakliye
– Litvanya Nakliye
– Letonya Nakliye
– Estonya Nakliye
– Romanya Nakliye
– Özbekistan Nakliye
– Finlandiya Nakliye
– Polonya Nakliye
– Gürcistan Nakliye
– Tacikistan Nakliye
– İsveç Nakliye